26 febrero 2008

XERRADA ALCOI, 8 DE MARÇ, TONI DE LA ASUNCIÓN

En relació al que parlarem sobre “la jornada de treball” que farem els grups de dolçainers i tabaleters de les nostres comarques, ja vos podem confirmar algunes dades:

DIA: Dissabte, 8 de març
HORA:
11 hores
LLOC
: ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR D’ALCOI

“Saló de Grados – Edifici Ferrandis”

El que es té previst fer és:

· El primer lloc ANTONI DE LA ASUNCIÓN ANDRÉS, ens farà una xerrada amb el títol “La dolçaina hui: del dolçainer a la colla”.
(En el text que està al final de l'article vos remetem el contingut de la xerrada i un xicotet currículum de Toni de la Asunción, per si voleu donar difusió de l’acte entre la vostra gent i/o en la vostra pàgina WEB)

· Seguidament farem un intercanvi d’impressions amb membres de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, on podrem madurar la situació actual dels grups,... i de la Federació i aportar idees, propostes, iniciatives,...
(Cal recordar que aquestos actes queden oberts tant als grups federats com no federats.)

Dos qüestions organitzatives:

· Per les companyes i companys que no siguen d’Alcoi, cal recordar-los que darrere de la Universitat s’han habilitat aparcaments lliures.
· Convendria saber molta gents ens quedaríem a dinar,... per buscar lloc de preu assequible. Seria bo que ens tornareu un correu amb número aproximat d’interessats.

Agraït a tots.

...........

LA DOLÇAINA HUI: DEL DOLÇAINER A LA COLLA

Xerrada audiovisual en la que es fa un viatge pel món de la dolçaina i del tabal des de la figura del dolçainer més tradicional fins les actuals colles amb percussió.

S’analitzarà l’evolució en la manera de tocar, en el repertori, en la manera de pensar i les causes fonamentals d’aquestos canvis. Un seguit d’anècdotes, curiositats i realitats històriques ens ajudaran a endinsar-nos en el meravellós món de la dolçaina.

ANTONI DE LA ASUNCIÓN ANDRÉS

Naix a València en 1971. En 1984 Comença els seus estudis de tabalet a la falla Montortal Torrefiel de la mà del mestre Enric Gironés i dos anys més tard comença a estudiar dolçaina formant part activa des d’eixos moments del Grup “El Cudol” del que hui en dia és el seu director. L’any 1995 entra a formar part de l’Agrupació Musical Sant Josep de Pigantelli de València on cursa estudis de percussió. L’any 1992 comença a treballar com a professor de música al Col·legi Salesians Sant Antoni Abat de València.

En 1999 acaba els estudis de dolçaina al Conservatori Municipal José Iturbi amb el mestre Xavier Richart, i en l’any 2000 rep el reconeixement de “Mestre de dolçaina” de la Federanció Valenciana de Dolçainers i Tabaleters de la que també és membre de la seua Comissió Pedagògica.

Ha format part del grup La Inestable i en l’actualitat dirigeix els grups “El Cudol”, “El Cabasset”, “Grup Domingo Savio” i la “Colla de dolçainers d’Algemesí”. Ha difós la música valenciana per tot arreu de la Comunitat i per fora d’ella actuant entre altres llocs a Catalunya, Euskadi, Andalusia, Múrcia, França, etc.

En 2004 publica, juntament amb Xavier Richart, el llibre ESTUDIANT LA DOLÇAINA II. OBRES PER A COLLA, al que es recullen algunes de les seues composicions.

L’any 2000 rep Menció d’honor al I Concurs de Composició per a Dolçaina i Percussió poble de Muro, obtenint el 1r Premi a la II i III edicions del mateix concurs. Ha rebut el 2n Premi al Concurs de Composició Jaume Blanch de Tortosa, 2n premi i Menció d’honor al Concurs de Composició Música al Castell de Dénia i 2n premi al Concurs Vila de Petrer. Ha sigut també membre del jurat a les últimes edicions d’aquestos concursos. En 2005 composa l’obra obligada per al 2n Certamen d’interpretació per a Colla de Xirimiters a Altea, del que també va ser jurat. En 2007, se li encomana la composició de l’obra obligada per al I Certamen d’interpretació “Ciutat de Manises”.



No hay comentarios: